LET OP!
Vanaf 12 jaar mogen kinderen zonder toestemming van een ouder of voogd een identiteitskaart aanvragen. Voor het aanvragen van een paspoort moet een kind onder de 18 jaar wel toestemming hebben van zijn ouders of voogd, hiervoor zijn 2 mogelijkheden:

  • Een ouder of voogd gaat mee naar de Stadswinkel voor de aanvraag en moet zich kunnen legitimeren. De andere ouder of voogd moet via dit e-formulier toestemming geven
  • Komt er geen ouder of voogd mee naar de Stadswinkel? Dan moeten beide ouders of voogden apart via dit e-formulier toestemming geven.

De toestemmingsverklaring wordt automatisch verwerkt in de aanvraag van het reisdocument van de minderjarige. Het is daarom niet nodig om de toestemmingsverklaring te downloaden en/of mee te nemen naar de Stadswinkel.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een reisdocument.

Wij communiceren veilig via e-mail
Wij vinden uw privacy belangrijk, daarom versturen we onze e-mails beveiligd via Zorgmail Secure E-mail. Hier gaat u het volgende van merken: om uw bericht te lezen, ontvangt u een aanvullend wachtwoord per e-mail en/of SMS waarmee u kunt inloggen.

Starten