Met deze aanvraag start u de aanvraag voor uw rijbewijs. Het is nog noodzakelijk dat u toch een bezoek brengt aan de Stadswinkel voor het zetten van uw handtekening en voor het inleveren van uw pasfoto. In deze aanvraag kunt u al meteen een afspraak maken en ook het aangevraagde rijbewijs betalen met iDEAL. Daarna ontvangt u via de e-mail de afspraakbevestiging.

Wij communiceren veilig via e-mail
Wij vinden uw privacy heel belangrijk, daarom versturen we onze e-mails beveiligd via Zorgmail Secure E-mail. Hier gaat u ook iets van merken. Om uw bericht te lezen ontvangt u een aanvullend wachtwoord per mail en/of SMS waarmee u kunt inloggen.

Help mee de wachttijd voor het maken van een afspraak* zo kort mogelijk te houden. Dat doet u door:
- uw rijbewijs online aan te vragen of te verlengen bij RDW. Hiervoor hoeft u maar één keer bij ons langs te komen.

*als de afspraak is gemaakt, kunt u het gevraagde document binnen 5 werkdagen na de aanvraagafspraak ophalen.

Introductie

Als burger kunt u hier een aanvraag doen van de verlenging van een bestaand rijbewijs of de aanvraag van een nieuw rijbewijs. Indien u digitaal aanvraag doet zult u altijd nog langs moeten komen bij de gemeente om uw pasfoto aan te leveren en een handtekening te zetten. Houd tijdens de digitale aanvraag er rekening mee dat u de volgende gegevens bij de hand heeft: - Inloggegevens van uw DigiD - Digitaal kopie van een aangifte (indien u aangifte van een gestolen rijbewijs wilt doen) - Middelen om digitaal te betalen.

Starten